Business Analist

HVEG Fashion Group is op zoek naar een Business Analist die de business ondersteunt op het gebied van het verbeteren van processen en informatievoorziening en ons Finance Team en het Business Application Team komt versterken. Ben jij toe aan een nieuwe stap in jouw carrière? Dan zoeken wij jou!

Wie zijn wij?

HVEG Fashion Group is een Europees opererende fashionspecialist in private label van dames-, heren-, kinder- en babykleding, modeaccessoires en optics (lees- en zonnebrillen, lenzen). De organisatie richt zich op de gehele keten van het ontwerpen tot het produceren van private label collecties, die verkocht worden aan gerenommeerde Europese retailers en modeketens in het laag- tot middensegment. Daarnaast heeft de groep een aantal merkactiviteiten, waaronder Brams Paris, Twinlife, Bamboo Basics Five-2-One eyewear, die aan fashion retailers, workwear specialisten, online platforms en via eigen websites worden verkocht.

De groep is onderverdeeld in aantal zelfstandige businessunits, met een eigen productassortiment en klantgroep. De ondersteunende activiteiten, waaronder IT, Business Applicaties, HR en logistiek, worden (grotendeels) centraal georganiseerd. Het hoofdkantoor in gevestigd in Leusden, waar ook de grootste businessunits Fashion Linq en Low Land Fashion International, en ook de HVEG Brands Group gevestigd zijn. Daarnaast zijn HVEG Accessories Group (Eindhoven), Jomo Fashion (Enschede) en Fashion Connections (Gronau, Duitsland) onderdeel van de groep en heeft de groep eigen inkoopkantoren in China, Hong Kong en Bangladesh. De inkoop van de goederen vindt voornamelijk plaats in het Verre Oosten en Turkije, waarna de goederen vanuit onze magazijnen in ’s-Heerenberg en Hengelo aan de klant worden geleverd. HVEG Fashion Group streeft ernaar om haar klanten te ontzorgen door duurzamere en betaalbare mode te ontwikkelen. De groep wil in de komende jaren groeien door nieuwe productgroepen te ontwikkelen, zowel autonoom als door middel van overnames. Bij HVEG Fashion Group werken circa 250 FTE.

Ons doel

De komende jaren wil HVEG Fashion Group de interne informatievoorziening verbeteren en processen stroomlijnen, door haar applicaties verder te optimaliseren. Met je collega’s van de Finance Teams en het Business Applicatie Team kijken jullie naar de output en de processen in onze applicaties én daarbuiten. Aan de ene kant betekent dat kloppende cijfers opleveren en zorgen voor heldere performance- en stuurinformatie. Aan de andere kant gaat het om het voortdurend monitoren van de processen en het aanpassen daarvan. Zo kunnen we nog beter onze taak uitvoeren om onze organisatie gericht aan en bij te sturen. Je werkt daarbij nauw samen met collega’s in binnen- en buitenland maar uiteraard ook met externe partners die ons ondersteunen bij het behalen van onze doelen. Een mooie rol waarbij je jezelf (verder) kunt ontwikkelen als Business Analist.

Wat ga je doen?

 • Je voert informatieonderzoeken uit waarbij je informatiebehoeften en/of systeemvereisten formuleert, rekening houdend met technische mogelijkheden: je gaat mensen, data en applicaties op elkaar en op de business afstemmen
 • Inrichten / optimaliseren van stuurinformatie en dashboarding
 • Analyseren en implementeren van nieuwe ontwikkelingen in de huidige applicaties, dan wel de implementatie van nieuwe applicaties. Met jouw financiële / bedrijfskundige kennis lever jij hierin een belangrijke bijdrage
 • Optimaliseren, digitaliseren en/of automatiseren van werkprocessen
 • Management en medewerkers een stap verder brengen door de rol van data te vergroten binnen de organisatie
 • Ondersteunen van het Finance Team bij analyses, rapportages en overige projecten

Functie-eisen & competenties

 • Je bent in het bezit van een afgeronde bedrijfseconomische of accountancy opleiding (of vergelijkbaar) op hbo / wo-niveau
 • Enige werkervaring in de accountancy of in een allround Finance functie in een handelsonderneming is een pré (geen vereiste), net als ervaring met BI Tools (Microsoft Power BI)
 • Ervaring of affiniteit met financiële informatiesystemen (ERP), bij voorkeur Microsoft Business Central (Navision) en andere applicaties (bijvoorbeeld Power BI, EDI en koppelingen met websites/e-commerce platforms)
 • Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Analytisch vermogen in combinatie met een leergierige houding is de sleutel tot succes in deze functie
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en het spreekt je aan om een zichtbare rol binnen de organisatie te vervullen
 • Competenties die van pas komen: pragmatisch, organisatiesensitief en proactief

Voldoe je niet aan alle eisen maar ben je wel bereid om je hierin te ontwikkelen? Ook dan nodigen we je uit om te solliciteren.

Aanvullende informatie

Wij bieden een interessante, internationale leeromgeving, modern kantoor, gezellige borrels en uitjes, flexibele werktijden, 25 vakantiedagen, plus 3 extra verlofdagen die jaarlijks door de directie worden vastgesteld, summer hours (aangepaste werktijden op de vrijdagmiddag in de maanden juni t/m augustus), mogelijkheden tot thuiswerken (max 2 dagen per week), fitnessplan, cursussen en zelfontplooiing via onze HVEG Academy. Uiteraard hoort bij deze fulltime functie ook passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je standplaats is Leusden/Enschede. Je rapporteert aan de Group Controller en schakelt veel met het Business Application Team.

Ben jij toe aan een uitdagende en afwisselende functie waarin je écht wat kan betekenen voor de organisatie? Solliciteer dan nu!

Solliciteer direct

Reageer direct via onderstaand formulier en upload jouw motivatie en CV.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: pdf, txt, doc, docx, rtf, Max. bestandsgrootte: 10 MB, Max. aantal bestanden: 4.
  Upload uw C.V. en motivatie
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.