Wink Optics

Wink Optics is een Nederlandse leverancier van private label zonnebrillen, ready-to-wear leesbrillen, contactlenzen en vloeistoffen. Met een gevarieerd klantenbestand liggen onze artikelen door heel Europa in supermarkten, drogisterijen en bij retailketens. De productie vindt plaats in Taiwan, China en Nederland.

Je ziet ons niet, maar we zijn overal

Wink Optics - voorheen onderdeel van Wink Accessories - startte in het jaar 2000 met de in- en verkoop van zonnebrillen en leesbrillen. Onder de naam Newcom werkte een team dagelijks aan het aan de man brengen van deze artikelen. Niet snel daarna werd dit uitgebreid met contactlenzen en vloeistoffen; en later ook met wintersportartikelen zoals skihelmen en skibrillen. In 2010 bleek de nieuwe afdeling dermate succesvol dat verdere specialisatie noodzakelijk bleek.

Wat begon als een nevenactiviteit, is in minder dan 20 jaar uitgegroeid tot een succesvolle onderneming binnen de HVEG groep. Na jaren van finetunen en specialiseren is de optiektak afgesplitst van de accessoires divisie. Daarmee is in 2016 een nieuwe entiteit geboren: Wink Optics BV.

Locatie

Binnen de ring van Eindhoven ligt ons pand dat we delen met onze zusterbedrijven Wink Accessories en Belt Fashion. Hierin herbergen we een fabriek, kantoorruimte, warehouse en diverse showrooms. Een one-stop-shop met een sterke basis en synergie. Daarvan profiteren niet alleen wij, maar ook onze klanten.

Eigen designteam

Wij volgen de mode, maar zetten ook graag onze stempel op onze collecties. Ons Nederlandse designteam speelt met seizoenen, ontwerpt collecties op basis van de trends en eigen inspiratie. Onze klanten kunnen kiezen uit kant-en-klare concepten of custom-made collecties, volledig afgestemd op hun wensen.

In onze fashion avenue en in 750m² aan showrooms presenteren onze designers elk modeseizoen opnieuw de allernieuwste collecties voor heren, dames en kinderen.

Ervaren teams

In ons kantoor werken 60 specialisten in dedicated teams per productgroep. Dat betekent een ervaren team van verkoopmanagers, inkopers, kwaliteitsmanagers, merchandisers en designers – dat elke dag opnieuw samenwerkt om de beste collecties neer te zetten voor onze klanten en de producties van start tot eind te begeleiden. Een bestelling plaatsen bij Wink Optics betekent dat het gehele orderproces van design tot sales, van productie tot levering in onze handen ligt en dat onze klanten hier niet meer naar om hoeven kijken. Zij kunnen zich focussen op hun sales, zodat we ze een volgend seizoen nog beter van dienst kunnen zijn.

Service

Ons serviceapparaat delen we met Wink Accessories en Belt Fashion. Deze samenwerking geeft ons grip op kwaliteit en brengt samenhang tussen de verschillende productgroepen. Hierdoor zijn we flexibel, besparen we kosten, verkleinen we onze impact op het milieu en kunnen we onze integriteit garanderen. We geloven dat we hierdoor betrouwbaar zijn, het heft in eigen handen nemen en daarmee iets unieks bieden in de snel veranderende wereld die fashion heet: een one-stop-shop ervaring met best-of-breed voordelen.

Altijd op voorraad

Met 5000m² aan warehouse zijn we in staat een up-to-date stockcollectie te voeren. Zo worden onze klanten voortdurend en snel voorzien van een nieuwe collectie tegen aantrekkelijke prijzen met scherpe levertijden. Daarnaast biedt ons warehouse de mogelijkheid een Never Out Of Stock programma aan te bieden. Ons planning team maakt voor onze Never Out Of Stock klanten verkoop en inkoop prognoses; daarmee zorgen we ervoor dat de bestverkopende artikelen ten alle tijde beschikbaar zijn op de Europese markt.

Wij zorgen voor de juiste voorraad, op de juiste plek, op het juiste moment.

Kwaliteit

Onze kwaliteitsafdeling in Eindhoven heeft als taak ons eigen kwaliteitsmanagementsysteem te beheren en zorgt ervoor dat onze producties altijd on point zijn. Ons QC team en de medewerkers op ons kantoor in Ningbo China worden aangestuurd door ons kantoor in Eindhoven. Zij zorgen ervoor dat ook in het Verre Oosten alles op rolletjes loopt.

Voor de klein medisch hulpmiddelen die we op de markt brengen, komen van CE13485 gecertificeerde fabrikanten met een up to date en werkend kwaliteitsmanagementsysteem.

We hebben alles in huis om succes te garanderen.