Medewerker Klantenservice/ Back office

Ben jij oplossingsgericht en klantvriendelijk ingesteld? Werk je graag in een ondernemende en hands on omgeving? Ben je gestructureerd, gedreven en kun je goed in teamverband werken? Heb je iets met duurzaamheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor ons merk Bamboo basics zijn wij op zoek naar een fulltime:

Medewerker Klantenservice/ Back office

Bamboo Basics, een in 2018 geïntroduceerd premium ondergoedmerk, laat consumenten het ultieme draagcomfort van bamboe ervaren. Het gebruik van bamboe textiel heeft veel voordelen voor de consument, maar ook voor het milieu. Onder het motto; samen bereik je meer, dagen wij de consument uit om verantwoordelijkheid te nemen en een verschil te maken. Met de producten van Bamboo Basics verminderen wij samen de vervuilende impact op het milieu. Met elkaar tillen wij het merk naar een hoger niveau!

Bamboo Basics maakt onderdeel uit van HVEG Fashion Group. HVEG Fashion Group is een groep internationaal opererende mode- en mode gerelateerde bedrijven gespecialiseerd in de ontwikkeling, het ontwerp, de inkoop en de verkoop van Private Label artikelen voor heren, dames, kinderen en baby’s, beenmode, ondergoed en accessoires. Naast Private Label houdt HVEG Fashion Group zich bezig met verschillende merkactiviteiten waaronder Bamboo basics. Ons hoofdkantoor met showrooms bevindt zich in Leusden. Daarnaast hebben we eigen inkoopkantoren in Azië.

Wat ga je doen?
Als klantenservice/ back officemedewerker maak je onderdeel uit van ons team Bamboo basics, een zelfstandige unit binnen HVEG Fashion Group.
Je houdt je binnen dat team dagelijks bezig met:
• De uitvoering van de klantenservice B2C en B2B waar jij verantwoordelijkheid voor draagt;
• De B2B portal en de verwerking van Retail orders waarbij je de Retail informeert bij vragen over leveringen;
• Het invoeren van productinformatie in het ERP systeem (Business Central, voorheen Microsoft Dynamics);
• De ondersteuning van inkoop op het gebied van replenishment via berekeningen in Excel om out of stocks te voorkomen;
• Het analyseren van de doorverkopen van o.a. online marktplaatsen waarbij je logistieke partners instrueert de voorraad aan te vullen;
• Je bent dagelijks in contact met collega’s van logistiek, administratie en inkoop over klantvragen.

Naast jouw dagelijkse werkzaamheden waarderen wij het wanneer je meedenkt over sales, product development en andere activiteiten om het merk verder te laten groeien. Je werkt binnen een klein team waarin we alle Bamboo basics activiteiten op marketing, sales, klantenservice, productontwikkeling, duurzaamheid etc. met elkaar bespreken.

Heb jij?
• Een afgeronde mbo of hbo-opleiding?
• Al enige ervaring opgedaan binnen een commerciële organisatie in een vergelijkbare functie?
• Ervaring met Excel en kun je hier goed mee over weg?
• Goede organisatorische en communicatieve skills?
• Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal?
• Een energieke, proactieve en oplossingsgerichte werkhouding?
• Ervaring met Business Central, voorheen Microsoft Dynamics (pre)?

Wat verwachten wij van jou?
Je gaat onderdeel uitmaken van een gedreven klein team die elke dag alles eraan doen om Bamboo basics verder te laten groeien. Daarom zijn wij op zoek naar een down to earth teamplayer met organisatietalent die beschikt over goede communicatieve skills. Je bent vriendelijk en geduldig, je kunt snel schakelen, je bent analytisch ingesteld en werkt tevens planmatig en secuur. Je kunt goed zelfstandig werken en bent een echte aanpakker. In de hectische wereld van de Fashion kun je flexibel met tijd omgaan, ben je 5 dagen per week beschikbaar en woon je binnen een redelijke straal van Leusden (maximale reisduur: 1 uur).

Wat bieden wij?
Naast salaris, ontvang je natuurlijk ook vakantiegeld en reiskostenvergoeding. Daarnaast bieden we je 25 vakantiedagen en een pensioenregeling. Dit gaat samen met een veelzijdige baan binnen een enthousiast passievol team in een professionele organisatie. Een goede no-nonsense werksfeer waar ook een gezellige borrel bij past en een actieve personeelsvereniging.
Werkzaam zijn binnen HVEG Fashion Group is werken in een dynamische omgeving waar je gezien wordt en waar je genoeg mogelijkheden hebt om jezelf te ontwikkelen in de wereld van Fashion.

Teamwork, servicegerichtheid en het nemen van verantwoording zijn ‘key’ binnen onze onderneming. Deel mee in ons succes en kom bij ons werken!

Stuur je CV met motivatie per e-mail naar solliciteren@fashionlinq.com of solliciteer direct via onze website.

Solliciteer direct

Reageer direct via onderstaand formulier en upload jouw motivatie en CV.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: pdf, txt, doc, docx, rtf.
      Upload uw C.V. en motivatie
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.