Senior Merchandiser

Fashion linq BV, onderdeel van HVEG Fashion Group, is een Europees opererende importeur van private label mode. Onze klanten lopen uiteen van Europese grootwinkelbedrijven en winkelketens tot retailers en supermarkten waarbij onze rol bestaat uit het ontwikkelen, inkopen en produceren van hun eigen private label collecties. Ons hoofdkantoor met diverse showrooms bevindt zich in Amersfoort. Daarnaast hebben we eigen inkoopkantoren in Hong Kong, China en Bangladesh. Onze lokale Quality Control teams en de medewerkers die werkzaam zijn op onze eigen inkoopkantoren worden aangestuurd door ons kantoor in Amersfoort. Naast Private Label houdt Fashion Linq zich bezig met verschillende merkactiviteiten.

Voor onze Merchandise afdeling zijn wij op zoek naar een fulltime:

Senior Merchandiser

Heb jij?

 • Een afgeronde hbo-opleiding richting mode/confectie met gedegen kennis van materialen;
  Minimaal 5-7 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie als merchandiser, inkoop assistent of productmanager binnen de Fashion;
  Ervaring met Private Label;
  Inzicht in pasvorm, details en kwaliteit van kledingstukken;
  Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk en beheers je wellicht ook de Duitse of Franse taal?

Ben jij daarnaast accuraat, goed administratief onderlegd en ben je gewend informatie in een ERP-systeem te zetten? Ben jij zelfstandig, proactief en loop je vrijwel nooit achter de feiten aan?

Top! Dan zou het maar zo kunnen zijn dat jij voor ons deze functie kunt invullen en ons team kan komen versterken!

Als merchandiser ben jij namelijk de spil in het gehele orderproces en ben jij medeverantwoordelijk voor het orderverloop van het moment dat een artikel verkocht of in aanvraag is tot het moment van levering. Je werkt nauw samen met de Business Unit Manager, de Verkoop en met Inkoop. Daarnaast werk je geheel zelfstandig op de aan jou toegewezen klanten.

Wat ga je o.a. doen?

 • Je gaat orders voorbereiden en bespreken welke ingevoerd dienen te worden in het ERP-systeem (Nav Dynamics);
  Je maakt verpakking- en labelinstructies en zorgt dat deze als een compleet en duidelijk pakket bij onze fabrikanten terecht komt;
  Je volgt strak het totale orderverloop op en houd dit nauwkeurig bij in het ERP-systeem (Nav Dynamics);
  Je gaat labdips beoordelen op kleur en goedkeuringsmonsters controleren op pasvorm en outlook;
  Je verwerkt (monster)commentaren van klanten;
  Je bereid pakketten voor om te versturen naar klanten en fabrikanten;
  Je communiceert over lopende orders met klanten en onze kantoren in Het Verre Oosten;

Wat verwachten wij van jou?
Je gaat onderdeel uitmaken van een leuk team met merchandisers die elke dag alles eraan doen om onze klant te bedienen en ervoor te zorgen dat de orders die zij hebben geplaatst correct en binnen de afgesproken levertijd geproduceerd en geleverd worden. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiast persoon die prettig in de omgang is, net dat stapje extra wilt doen, servicegericht is en in drukke tijden zijn/haar hoofd koel kan houden. In de hectische wereld van de Fashion kun je flexibel met tijd omgaan, ben je 5 dagen per week beschikbaar en woon je binnen een redelijke straal van Amersfoort (maximale reisduur: 1 uur).

Wat bieden wij?
Een veelzijdige baan binnen een dynamische afdeling in een professionele organisatie. Een goede no-nonsense werksfeer waar ook een gezellige borrel bij past en een actieve personeelsvereniging.

Werkzaam zijn binnen HVEG Fashion Group is werken in een dynamische omgeving waar je gezien wordt en waar je genoeg mogelijkheden hebt om jezelf te ontwikkelen in de geweldige wereld van fashion.
Persoonlijke aandacht, teamwork, servicegerichtheid en het nemen van verantwoording zijn ‘key’ binnen onze onderneming. Deel mee in ons succes en kom bij ons werken!

Stuur je CV met motivatie per e-mail naar solliciteren@fashionlinq.com of solliciteer direct via onze website:

Solliciteer direct

Reageer direct via onderstaand formulier en upload jouw motivatie en CV.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: pdf, txt, doc, docx, rtf.
   Upload uw C.V. en motivatie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.