Visual Concept Designer

Wink Optics BV is een Nederlandse leverancier van private label zonnebrillen, ready-to-wear leesbrillen, contactlenzen en vloeistoffen. Met een gevarieerd klantenbestand liggen onze artikelen door heel Europa in supermarkten, drogisterijen en bij Retail ketens. De productie vindt plaats in Taiwan, China en Nederland.
Wink Optics is onderdeel van de HVEG Fashion Group, een groep internationaal opererende modebedrijven gespecialiseerd in de ontwikkeling, inkoop en verkoop van Private label mode voor heren, dames, kinderen en baby’s en accessoires. Naast Private Label houdt de HVEG group zich bezig met verschillende merkactiviteiten. We ontwikkelen, sourcen, produceren, importeren en leveren bovenkleding, beenmode, ondergoed, accessoires en optische middelen waarbij we de gehele supply chain beheersen. Onze missie is toegevoegde waarde en partnership creeëren om bij te dragen aan het succes van onze klanten. Kortom: we ‘ontzorgen’ onze klanten op elk gebied van het proces.

Voor onze afdeling Styling zijn wij op zoek naar een fulltime:

VISUAL CONCEPT DESIGNER

Als Visual Concept Designer ben je (mede) verantwoordelijk voor het ontwerpen, uitwerken en aanpassen van artworks voor verpakkingen en producten die vallen binnen Wink Optics BV. Je bent een geboren designer en creëert de beste oplossingen door inzichten uit research op de juiste manier te definiëren en toe te passen in je ontwerpproces. Met een commercieel uitgangspunt en een goed oog voor detail bezit je de skills om deze te verwerken in o.a. hangtags, displays, pouches, cases en verpakkingen die je gaat vormgeven. Je stelt de juiste vragen en je vormt een inspiratiebron op het gebied van visueel en conceptueel design. Je adviseert, zowel gevraagd als ongevraagd, en weet altijd de vraag achter de vraag boven tafel te krijgen. Je bent bevlogen over het vertalen van onze bedrijfsstrategie en klantwensen naar concepten die op de eindgebruiker zijn afgestemd. Daarnaast volg je nieuwe trends binnen de mode op de voet en weet je dit op de juiste manier te vertalen. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en houdt je bezig met nieuwe verpakkingsmogelijkheden.

Jouw doel? Hoe aantrekkelijk of functioneel een product ook is, het succes ervan valt of staat met het jasje eromheen. Maar hoe verpak je een aantrekkelijke beleving zo voordelig mogelijk, passend bij de klant en de doelgroep? Deze vraag beantwoord je als Visual Concept Designer dagelijks.

Wie zoeken wij:
• Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring met name in het ontwerpen van verpakkingen en producten;
• Je hebt hbo denk- en werkniveau en ruime aantoonbare ervaring met Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop;
• Jouw portfolio heeft een sterke focus op visual design;
• Je hebt kennis van diverse verpakkingsmaterialen, zoals karton, diverse kunststofsoorten, bamboe, hout, PU, gerecyclede materialen (dit is een pre);
• Je bent goed in het uitwerken van gedetailleerde oplossingen en hebt oog voor detail;
• Je bent iemand met een creatief vermogen en je kunt tegelijkertijd ook goed conceptueel en grafisch denken;
• Je hebt ervaring met productfotografie/packshots;
• Je hebt gevoel voor trends, weet wat er in de markt speelt en kunt dit vertalen in je ontwerpen;
• Je kunt jezelf goed verwoorden en communiceert helder en duidelijk;
• Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat zijn jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden?
• Je ontwerpt onder meer verpakkingen, displays, hangtags, pouches en cases;
• Je bespreekt ontwerpen, geeft toelichting op je keuzes en verwerkt feedback;
• Je bedenkt concepten op basis van de strategie van onze klanten;
• Je maakt trendoverviews, stylesheets en klantvoorstellen;
• Je bedenkt proactief nieuwe kansen waarmee we onze klanten succesvoller kunnen maken.

Wat bieden wij:
Een veelzijdige baan binnen een enthousiast en passievol team in een professionele organisatie. Een no-nonsense werksfeer waar ook een gezellige borrel bij past en een actieve personeelsvereniging. Werkzaam zijn binnen HVEG Fashion Group is werken in een dynamische omgeving waar je gezien wordt en waar je genoeg mogelijkheden hebt om jezelf te ontwikkelen in de geweldige wereld van fashion.
Persoonlijke aandacht, teamwork, servicegerichtheid en het nemen van verantwoording zijn ‘key’ binnen onze onderneming. Deel mee in ons succes en kom bij ons werken!

Stuur je CV met motivatie per e-mail naar: solliciteren@wink-optics.nl of solliciteer direct via onze website.
NOTE: zonder portfolio kunnen we jouw sollicitatie helaas niet in behandeling nemen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct

Reageer direct via onderstaand formulier en upload jouw motivatie en CV.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: pdf, txt, doc, docx, rtf.
      Upload uw C.V. en motivatie
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.