Better everyday
"We willen elke dag beter doen voor onze mensen, klanten, leveranciers en voor onze planeet, en tegelijkertijd winstgevend blijven. Dat doen we niet van de ene op de andere dag; duurzamer worden gaat stap voor stap. Beetje bij beetje. We stellen onszelf en de mensen om ons heen dan ook de vraag: 'Welke stap zet jij vandaag?'"

Verantwoord ondernemen

Onze producten liggen door heel Europa bij de meest uiteenlopende retailers, supermarkten en shops. Dit brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee: zorgen dat al onze producten onder de juiste omstandigheden door de juiste mensen en de juiste toeleveranciers volgens de geldende kwaliteitsnormen worden geproduceerd. Met oog voor zowel de makers van onze producten, de eindconsument als het milieu.

Wij werken enkel samen met leveranciers en partners die bereid zijn te voldoen aan onze Code of Conduct en de initiatieven die wij ondersteunen. Onze Code of Conduct beschrijft onze standaarden die wij als essentieel beschouwen in onze partnerships met toeleveranciers en die we door de gehele supply chain terug willen zien. Al onze leveranciers hebben onze Code of Conduct getekend waarmee ze een commitment af hebben gelegd om aan deze standaarden te (blijven) voldoen.

Binnen onze bedrijfsstrategie heeft duurzaam ondernemen een belangrijke plek. Niet alleen weten we waar onze producten worden gemaakt en onder welke omstandigheden, onze productie-eenheden worden ook gecontroleerd middels audits om te kijken of de producenten zich houden aan onze gedragscode en de uitvoering hiervan.

We erkennen dat er voldoende zaken zijn die we niet alleen kunnen oplossen en we geloven dat samenwerking ‘key’ is om veranderingen teweeg te brengen. Daarom zijn wij al jaren participant in het Amfori Business Social Compliance Initiative BSCI en heeft HVEG in 2014 tevens het Bangladesh Veiligheidsakkoord ondertekend, een initiatief dat als doelstelling heeft de arbeidsomstandigheden voor de werknemers in confectiefabrieken veiliger te maken op het gebied van elektriciteit, bouw- en brandveiligheid. Door lid te zijn van The Leather Working Group dragen we bij aan het behouden van een milieubeheerprotocol dat specifiek is bedoeld voor de leerindustrie.

verantwoord ondernemen

Onze thema’s

We hebben de ambitie om elke dag beter te doen door een balans te vinden tussen people, planet en profit. Om dit te bereiken zijn gezamenlijke inspanningen en partnerschappen nodig om echte verandering teweeg te brengen. Daarom concentreren we ons op en stellen we doelen voor de volgende aandachtsgebieden:

MENSEN (verbeteren van werkomstandigheden, verbeteren van kennis over duurzaamheid, verankeren van duurzaamheid in onze cultuur en transparant zijn).

PLANET (het implementeren van Ecodesign voor circulariteit, meer duurzame verpakkingen en het verminderen van de impact van onze productiepartners en HVEG intern).

PROFIT (het aanbieden van duurzamere producten en materialen en het creëren van Sustainable Business Models in het HVEG lab).