HVEG Fashion Group kondigt volgende groeifase aan met nieuwe eigenaar

14 juni 2021 – Leusden, Nederland, HVEG Fashion Group (“HVEG”) heeft vandaag aangekondigd dat er met het Nederlandse family office Trigentis overeenstemming bereikt is over de overname van de meerderheid van de aandelen van de Onderneming, onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteit. De aandelen worden overgenomen van het management, ABN AMRO Corporate Investments en Rabo Investments. Na overname houdt het management een substantieel belang en zal de oprichter Roger Horsten betrokken blijven in de Raad van Advies.

HVEG, opgericht in 1989, bestaat uit een groep internationaal opererende modebedrijven gespecialiseerd in de ontwikkeling, inkoop en verkoop van private label mode, beenmode en ondergoed voor dames, heren, kinderen en baby’s. Daarnaast vormen accessoires en optics (brillen en lenzen) eveneens een belangrijk specialisme binnen de groep en houdt HVEG zich naast private label, bezig met merkactiviteiten en licenties zoals o.a. Bamboo Basics, Brams Paris, Zense en Twinlife.

Met een team van circa 200 medewerkers in Europa, 100 medewerkers in Azië en een netto omzet van 120 miljoen, zet men zich dagelijks in om commerciële én verantwoord geproduceerde collecties aan te bieden. De missie van HVEG is om toegevoegde waarde en partnerships te creëren die bijdragen aan het succes van haar klanten.

Mike van Snek, CEO van HVEG Fashion Group, licht toe:

“HVEG is uitgegroeid tot een solide en betrouwbare one-stop shop outsource partner met als enige doel onze klanten volledig te ontzorgen. Met onze nieuwe aandeelhouder zullen we blijven voortbouwen op ons sterke fundament en organisch groeien met onze belangrijkste klantpartners en nieuwe klanten in heel Europa. De groeistrategie van HVEG blijft onveranderd maar door de komst van de nieuwe aandeelhouder zullen we actiever overnamemogelijkheden overwegen als die zich voordoen.”

Bij HVEG vormt duurzaam ondernemen een belangrijk onderdeel van de strategie. Met inkoopkantoren in China, Bangladesh en Hongkong werkt de onderneming alleen met externe fabrikanten en leveranciers die zich committeren aan haar gedragscode (Code of Conduct) en de duurzame initiatieven die de onderneming ondersteunt. Daartoe is HVEG onder meer participant in het Amfori Business Social Compliance Initiative (BSCI), heeft HVEG het Accord on Building & Fire Safety in Bangladesh ondertekend en is zij lid van The Leather Working Group. Zowel de Code of Conduct als het Duurzaamheidsverslag worden gepubliceerd op de website van de onderneming https://hvegfashiongroup.com/verantwoord-ondernemen/

HVEG Fashion Group