HVEG Investments neemt Jomo Fashion over van Bencis Capital

HVEG Investments BV, handelend onder HVEG Fashion Group, neemt Jomo Fashion uit Enschede over. Middels de overname wil HVEG haar groeistrategie voortzetten en wil zij haar klanten in binnen- en buitenland nog breder kunnen bedienen. HVEG neemt het fashionbedrijf over van Bencis Capital, die het sinds 2007 in portefeuille heeft.

Jomo Fashion heeft een goede winstgevendheid en is een fashionspecialist in het private labelsegment. Al ruim 40 jaar ontwikkelt Jomo succesvolle private label collecties voor belangrijke Europese grootwinkelbedrijven en modeketens. Het gaat om collecties voor baby’s, kinderen, dames en heren. Jomo Fashion is marktleider op het gebied van baby- en kindercollecties.

Na overname zal Jomo Fashion als een zelfstandig bedrijf binnen de HVEG Group verder worden uitgebouwd. Dit betekent dat zowel Jomo Fashion als Fashion Linq beiden een eigen marktbenadering zullen behouden. Beide fashionbedrijven kunnen na de overname profiteren van elkaars kennis en ervaring om een nog sterkere Europese fashionspeler te worden.

HVEG Fashion Group is een groep internationaal opererende modebedrijven gespecialiseerd in de ontwikkeling, inkoop en verkoop van Private Label mode voor dames, heren, kinderen, baby’s en accessoires. Naast Private Label houdt HVEG Fashion Group zich bezig met verschillende merkactiviteiten. Met een team van circa 220 medewerkers in Europa en 140 medewerkers in Azië zet men zich dagelijks in om commerciële én verantwoord geproduceerde collecties te bieden. De missie is toegevoegde waarde en partnerships creëren om bij te dragen aan het succes van een gevarieerd internationaal klantenportfolio.

Jomo Fashion