CSR Officer

Ben jij een ambitieuze starter met een passie voor compliance en verantwoord ondernemen? Sta je klaar om een belangrijke rol te vervullen in ons streven naar duurzaamheid en naleving van regelgeving, en wil je bijdragen aan de groei van een toonaangevend bedrijf in de textielindustrie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

HVEG Fashion Group is gespecialiseerd in de ontwikkeling, het ontwerp, de inkoop en de verkoop van private label artikelen, waaronder kleding, beenmode, ondergoed en accessoires. HVEG Fashion Group heeft ook verschillende merkactiviteiten waaronder het succesvolle Bamboo basics, Brams Paris, Maison de Paris, Twinlife en Five2One Eyewear. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Leusden. Bij HVEG vormt duurzaam ondernemen een belangrijk onderdeel van de strategie. Met inkoopkantoren in China en Bangladesh werken we alleen met leveranciers die zich committeren aan onze gedragscode en de duurzame initiatieven die wij ondersteunen.

Jouw rol als CSR Officer

In de afgelopen jaren heeft HVEG mooie stappen gemaakt op het gebied van Corporate Responsibility (CR) compliance. Echter, met de voortdurend veranderende wet- en regelgeving kunnen we jouw expertise goed gebruiken om ons team te versterken en onze inspanningen naar een hoger niveau te tillen.

Je ondersteunt de Compliance Lead CR en het algemene CR-team binnen Nederland, Duitsland, Bangladesh en China en bouwt samen verder aan de professionalisering van Social en Environmental Compliance. Je belangrijkste taken omvatten het onderhouden van monitoringssystemen zoals BSCI, BEPI en klant systemen.

Je zult nauw samenwerken met collega’s en fabrikanten over de hele wereld om elk project succesvol te laten verlopen. Je ondersteunt hen op het gebied van compliance, waarbij je bijvoorbeeld helpt met productcertificering, begrijpen van de verschillende systemen, green claims tbv labeling en het identificeren van verbeterpunten om de hele supply chain duurzamer te maken.

Daarnaast ondersteun je bij audits en help je bij het opstellen van trainingen voor personeel en andere stakeholders.

Je standplaats zal Leusden zijn, maar je hebt flexibiliteit om te werken op de verschillende vestigingen in Nederland en Duitsland, afhankelijk van de behoefte.

Wat ga je o.a. doen?

 • Je ondersteunt de Compliance Lead CR en het CR-team met administratieve werkzaamheden;
 • Na een opleidingsperiode onderhoud je sociale en environmental compliance zoals BSCI , BEPI, SMETA, ICS, SLCP en andere klantsystemen, en (product) certificeringen zoals GOTS, ZDHC, OEKO-tex etc;
 • Je waarborgt compliance met klantstandaarden;
 • Je checkt duurzaamheidsclaims en past aan waar nodig;
 • Je werkt samen met de sourcing-, supply chain- en category teams om nalevingvan relevante wetgeving en afgesproken werkwijzen te stimuleren.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal HBO-werk- en denkniveau;
 • Je bent analytisch sterk en probleemoplossend;
 • Je beschikt over sterke organisatorische vaardigheden, hebt oog voor detail enhebt ervaring met MS Office;
 • Je beschikt over sterke schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden. Een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal is essentieel, waarbij Duits een pré is;
 • Je bent leergierig en hebt een passie voor maatschappelijk verantwoordondernemen en compliance;
 • Je bent proactief en flexibel;
 • Je beschikt over sterke interpersoonlijke en relationele vaardigheden waarbij jede verbinding kan leggen met diverse interne en externe stakeholders;
 • Ervaring op het gebied van duurzaamheid en compliance is een pré.

Dit bieden wij

Een veelzijdige baan, een goede no-nonsense werksfeer in een omgeving waar je gezien wordt en waar je genoeg mogelijkheden hebt om jezelf te ontwikkelen in de wereld van de fashion. Persoonlijke aandacht, teamwork, servicegerichtheid en het nemen van initiatief, zijn ‘key’ binnen onze onderneming. Naast een goed salaris, reiskostenvergoeding, 28 vakantiedagen en een pensioenregeling kun je jouw skills vergroten op onze HVEG Academy, sporten met collega’s en genieten van onze ‘Summer Hours’ in de zomermaanden.

Deel mee in ons succes en kom bij ons werken!

 

Na ontvangst van je sollicitatie streven we ernaar om binnen 2 weken een reactie te geven. Bij selectie voor een kennismakingsgesprek ontvang je persoonlijk bericht. Indien je niet wordt geselecteerd, ontvang je geen persoonlijke afwijzing.

 

Solliciteer direct

Reageer direct via onderstaand formulier en upload jouw motivatie en CV. Wij zijn niet geïnteresseerd in koude acquisitie.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: pdf, txt, doc, docx, rtf, Max. bestandsgrootte: 10 MB, Max. aantal bestanden: 4.
  Upload uw C.V. en motivatie
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.